שימוש בסכיני מטבח בקייטרינג

לקוחות ממליצים

מאמרים נוספים

יצירת קשר

אם גם אתם מעוניינים לקנות סכיני מטבח מסוגים שונים שיאפשרו לכם להכין מנות קייטרינג נפלאות.
סכיני מטבח

קייטרינג – על מה מדובר?

הפירוש של 'קייטרינג' בשפה העברית הוא 'הסעדה'. הכוונה כאן היא אספקה של מנות מזון מסוגים שונים לאירועים שונים. כלומר, האוכל מבושל במטבח אשר אינו צמוד למקום האירוע ונדרש לשנע אותו לאותו מקום בעת תחילת האירוע. נכון להיום יש חברות קייטרינג אשר מציעות שירותי קייטרינג חלבי, אחרות מציעות שירותי הסעדה בשרית ויש גם חברות שמציעות קייטרינג בוטיק בשרי לאירועים פרטיים ואירועי חברה וכן קייטרינג חלבי לאירועים שונים, שירותי בר ואף שירות הפקת אירועים בהתאמה אישית לחברות. נכון להיום רבים משתמשים בשירותי קייטרינג לאירועים פרטיים מסוג חתונה, בר ובת מצווה, ברית/ה וכן לאירועים עסקיים כמו למשל כנסים, מסיבות קוקטייל, ערבי השקה, ערב העובד המצטיין ועוד.

סוגים שונים של סכיני מטבח

נכון להיום שמונת סוגי סכיני המטבח העיקריים הם:

  • סכין שף – סכיני מטבח מסוג זה משרתים לביצוע פעולות רבות, כמו למשל פעולות של קיצוץ, קילוף, חיתוך ועוד. סכין זה הינו בגדר חובה במטבחי קייטרינג ובכל מטבח מקצועי אחר שכן היא מתאימה לכלל פעולות החיתוך. יש סוגים רבים של סכיני שף ורוב השפים מתאימים את הסכין לגודל כף ידם, המשקל הרצוי להם ובוחרים בלהב של 21 סנטימטרים.
  • סכין בשר – כאן מדובר על סכין עבה אשר מתעקלת כלפי מעלה וכוללת מגן למניעת החלקה. בסכין זו משתמשים אך ורק לחיתוך של בשר.
  • סכין לחם – סכין בעלת להב משונן אשר הופך את מלאכת חיתוך המאפים והלחם לקלה יותר.
  • סכין דגים – כאן מדובר על סכין המיועדת למטרת פילוט דגים, כלומר הפרדת בשר הדג מהאדרה. סכינים אלו בעלי להב גמיש ודק.
  • סכין עזר – סכין בעלת להב קצר וחלק אשר משרתת את השפים והסו שפים בעיקר למטרת חיתוך פירות וירקות.
  • סכין קליבר – סכין כבדה וגדולה המשתייכת בעיקר למטבח האסייתי. סכין זו מכונה גם סכין 'קופיץ' ומשרתת להכנת כל המאכלים האסייתיים. היתרונות שלה באים לידי ביטוי ביציבות שלה וביכולת לחתוך עצמות.
  • סכין גבינות – סכין אליה הגבינה לא נדבקת וזאת משום החורים בה. משתמשים בסכין זאת למטרת פריסת גבינות.
  • סכין טורנה – סכין בעלת להב קצר המתעקל מטה בה משתמשים לקילופי שום ובצל, חיתוכים קטנים של פירות, קישוטים ועוד.

אלו הם סוגי הסכינים העיקריים מתוך רשימה ארוכה מאוד של סכיני מטבח. נכון להיום כל קייטרינג שמכבד את עצמו מקפיד לרכוש את כל סוגי הסכינים שאוזכרו כאן ומשתמש בכל סכין בהתאם לסוג המזון ולמטרת הכנתו. בהצלחה.

תוכן עניינים
צרו עימנו קשר

ליווי אישי לאורך כל הדרך...

אודותינו

השף קרוזו הינו חבר באיגוד השפים בישראל הקייטרינג של קרוזו, מציע מגוון שירותים, הכוללים גם השכרת ציוד לקייטרינג, הפקת אירועים ועוד.

כל הזכויות שמורות 2021 | קרוזו שרותי קייטרינג
דילוג לתוכן